מאת- שירה גרפיט

המומחית ללידה נרתיקית אחרי קיסרי

דולה, מדריכת הכנה ללידה, מדריכת הנקה ורפלקסולוגית.
ילדת בניתוח קיסרי בלידה הקודמת?

בלידה הבאה את רוצה ללדת ללדת בלידה רגילה, לידה נרתיקית, לידה וגינלית, לידת ויבק.

המאמר הזה נכתב במיוחד עבורך!

את בהריון, ההתרגשות בשיאה, את חולמת על התינוק שלך, מדמיינת אותו , מדמיינת את עצמך כאמא…

את מכינה את עצמך ואת בן/בת ללידה, לחווית לידה עוצמתית ומכוננת. את חולמת על לידה טבעית, נטולת התערבויות, אולי את חולמת על לידה עם אפידורל, אבל שום דבר לא מכין אותך לניתוח קיסרי.

ההריון עובר על מי מנוחות, כל הבדיקות תקינות, את רואה את העובר המהמם שלך בכל בדיקת אולטראסאונד שאת עושה, זה כל כך מרגש ויש לך פרפרים של התרגשות בבטן לקראת הלידה. ואז ההריון מתקדם ואת מגיעה לקראת סופו, חלום הלידה הקסומה עומד להפוך למציאות. קסם ונצנצים באוויר.

ומתחילים צירים, ואת נוסעת לבית חולים כדי ללדת, ואז הכל מתחיל להשתבש ומפה לשם בלי שהבנת מה קורה, מצאת את עצמך בניתוח קיסרי. אף אחד לא הכין אותך לזה, אף אחד לא דיבר על זה, קראת את כל הספרים ועל הפרק הזה תמיד דילגת, כי ניתוח קיסרי זה משהו שקורה לנשים אחרות, זה לא משהו שקורה לך. את מרגישה שהקרקע נשמטת תחת רגליך, ואת מוצאת את עצמך בניתוח קיסרי מבולבלת, כאובה, מפוחדת ויש לך תינוק קטן לטפל בו כשאת לא ממש מסוגלת לטפל אפילו בעצמך.

לקום מהמיטה זו משימה כמעט בלתי אפשרית. את פוחדת להשתעל, את פוחדת להתעטש ומתחננת רק שלא יצחיקו אותך כי לצחוק זה כל כך כואב…

וכבר בשעות שאחרי, כשאת מאושפזת במחלקת יולדות, את מתחילה לחשוב על הלידה הבאה.

המחשבות מעסיקות אותך, את מצטרפת לכל הקבוצות האפשריות בפייסבוק, קוראת את כל המאמרים והכתבות שרק אפשר לקרוא ומתחילה לעשות עבודת מחקר רצינית ביותר ללידה הבאה.

המחקר שלך יתחיל באתר שלי, vbac-israel.co.il בו תוכלי למצוא את כל המידע השלם, המלא והאובייקטיבי על לידות נרתיקיות אחרי קיסרי. באתר תוכלי למצוא את כל המידע שאת צריכה לדעת, את כל המחקרים, היתרונות והחסרונות וסיפורי לידה רבים מהם תוכלי לקבל לחיזוקים והשראה ללידה הבאה שלך. תוכלי למצוא גם טיפים רבים ומדריכי וידאו להריון וללידה.

בהמשך, אני מקווה שגם תגיעי לקבוצת הפייסבוק שלי ללדת אחרי קיסרי, בה תוכלי למצוא אלפי נשים כמוך שהיו שם בדיוק באותה סיטואציה כמוך, חלקן לקראת לידה והן כרגע צועדות את צעדיהן הראשונים לקראת חוויה מתקנת, לקראת לידה נרתיקית אחרי קיסרי. רובן כבר עברו את המסע הזה והשיגו את החוויה המתקנת שלהן וילדו בלידות נרתיקיות קסומות ומעצימות אחרי ניתוח קיסרי אחד או אפילו שני ניתוחים קיסריים. תוכלי לשאול שם כל שאלה שרק תירצי ולקבל המון המון מידע ותמיכה.

לידה נרתיקית אחרי קיסרי היא לא חלום, זו יכולה להיות המציאות שלך. זו מציאות ברת השגה ואפשרית גם עבורך. חשוב להתנהל חכם ונכון, לשמור על בריאותך במהלך ההריון: להקפיד על תזונה תקינה, פעילות גופנית מתונה, לשתות מספיק מים כדי למנוע התייבשות, שיכולה לשבש את המדדים ואפילו להביא להתחלת תהליכי לידה בטרם עת.

כשמדברים על לידה נרתיקית אחרי קיסרי מדברים על הסיכונים. חשוב שתדעי שמדובר בסיכון די נמוך לסיבוכים. הסיבוך ממנו חוששים הוא קרע ברחם, כלומר שהצלקת של הניתוח הקודם תיפתח כתוצאה מהלחץ של הצירים. הסיכוי הזה עומד על 0.5% (על פי המחקרים הישנים), כלומר אחת מתוך 200 נשים תחווה קרע ברחם בלידת ויבק, אבל אם נסתכל על חצי הכוס המלאה והיא מאוד מלאה, זה אומר ש 199 נשים לא יחוו קרע ברחם. המחקרים הללו, עליהם מסתמך נייר העמדה של האיגוד הישראלי למיילדות וגניקולוגיה (זהו איגוד רופאי הנשים שעוסקים בהריון ולידה וברפואת נשים והם אלו שקובעים את הנהלים ומכתיבים את המדיניות. על פי מחקרים גדולים ומקיפים ועדכניים יותר, שפורסמו בשנת 2012, הסיכון המדובר לקרע ברחם עומד על 0.2%, כלומר רק אחת מתוך 500 נשים תחווה קרע ברחם בלידת ויבק. מדובר במחקרים שנעשו במדינות מערביות בהן הרפואה היא מצויינת, לא מדובר בנתונים של מדינות עולם שלישי.

חשוב לומר שגם בישראל עוקבים אחרי נתונים אלו ומתעדים אותם ונמצא ש 0.32% מהנשים שעברו ניתוח קיסרי נותחו עקב חשד לקרע ברחם, כלומר לא בהכרח היה קרע, אבל הרופאים חשדו שייתכן שמתפתח אחד. מי שאחראי על איסוף הנתונים זו החברה הישראלית לרפואת האם והעובר (זהו האיגוד המקצועי של כלל הרופאים העוסקים במיילדות).

אז מה אנחנו לומדים מזה? הסיכון קיים, אבל הוא מאוד נמוך. לאורך הלידה את נמצאת בחדר לידה, נתונה למעקב רציף של מוניטור עוברי כדי לדעת שהתינוק שלך מרגיש טוב. אם חלילה עולה איזשהו ספק או חשש לגבי בריאותו של התינוק או בריאותך שלך ויש צורך ללכת לניתוח קיסרי, לא מחכים שיקרה אסון, אלא הולכים לניתוח קיסרי בזמן, וכך שומרים גם עליך וגם על התינוק שלך.

ומה לגבי הסיכויים? הסיכויים להצלחה בלידה נרתיקית אחרי קיסרי (ויבק) בארץ הם גבוהים מאוד, אנחנו מדברים על כ-80%. אז אם אנחנו לוקחים את הסיכון בפרופורציה לעומת הסיכוי, לרוב רובן המכריע של הנשים יהיה כדאי לגשת לניסיון ללידה נרתיקית אחרי קיסרי כי סביר מאוד שיסיימו בלידה וגינלית טובה.

ומה עוד חוץ מזה? הרפואה בישראל מצויינת, יש לנו אחלה רופאים ואחלה מיילדות, ובכלל ישראל היא מקום מאוד טוב ללדת בו ויבק ביחס לשאר מדינות העולם. תכלס, אם כבר ללדת ויבק, אז זה רק בישראל… הסיכויים כאן ממש ממש מעולים!

ועוד מילה או שתיים לטובת נשים שנמצאות במצבים שההמלצה הראשונית היא ללכת לניתוח, כמו נשים עם סכרת הריון, עם מחלות רקע, קרישיות יתר, כוליסטזיס, עובר במצג עכוז, תאומים, שני ניתוחים קיסריים בעבר ומצבים גבוליים נוספים – גם עבורכן זה אפשרי ללדת ויבק. זה לא חלום בהקיץ, זה בהחלט אפשרי ונשים עושות את זה כל יום. שם נדרשת הכוונה ספציפית ומדוייקת לכל אחת בהתאם לנתונים שלה, אבל זה לא אומר שצריך בהכרח ללכת לניתוח קיסרי. לכן אני תמיד ממליצה לכל אישה שאני מלווה לאורך הדרך לקבל יותר מחוות דעת רפואית אחת, ומומלץ שהיא תהיה מגורם נוסף שאינו תלוי או קשור למי שנתן את חוות הדעת הראשונה.

 

אני מזמינה אותך להיכנס לאתר שלי ולקרוא בו את כל מה שאת צריכה לדעת vbac-israel.co.il

בואי לקבוצת הפייסבוק שלי ותמצאי שם אלפי נשים כמוך (נכון למועד כתיבת מאמר זה הקהילה מונה כ-16,000 נשים) ללדת אחרי קיסרי – הקבוצה

את מוזמנת לעקוב אחרי בדף הפייסבוק שלי שירה גרפיט – ללדת אחרי קיסרי

וגם בעמוד האינסטגרם שלי vbac.israel_shira.grafit

 

שלך באהבה,

שירה גרפיט

המומחית ללידה נרתיקית אחרי קיסרי

דולה, מדריכת הכנה ללידה, מדריכת הנקה ורפלקסולוגית.